-
سری هفتتایی اولیک دریانورد ایتالیایی به نام «اسپاگتی» در سفری که همراه با کاروان «مارکوپلو» به چین داشت با غذایی پخته شده با رشتههای خمیری آشنا شد. او دستور پخت این غذا را از زنی چینی آموخت و آن را با خود ایتالیا برد. ایتالیاییها به سلیقهی خود این غذا را با شکلهای مختلفی طبخ و مهد پاستا را به نام ایتالیا ثبت کردند. ما قصد داریم تا ۲۱ نوع مختلف از پاستا، که بیش از بقیه شناخته شده هستند را در سه قسمت به علاقهمندان این غذای کمتر شناخته شده در ایران معرفی کنیم. و حالا سری هفتتایی اول:
۱. پاستا بوگاتینی
این پاستا از آرد گندم تهیه شده و به شکل لولههای میان تهی و بلند با طول ۲۵ سانتیمتر و قطر ۳ میلیمتر است. این پاستا شبیه به پاستای پرسیاتلی است با این تفاوت که پاستای پرسیاتلی قطر بیشتری دارد.
۲. پاستا باوت، باوتین و لینگویین
این پاستاها از آرد گندم تهیه شده و به شکل بلند و باریک هستند و سطح آنها کمی انحنا دارد. با طولی به حدود ۲۵ سانتیمتر و شبیه به پاستای ترنته و لیگور. با این تفاوت که عرض و ضخامت این پاستاها کمی بیشتر است.
۳. پاستا پاپاردله
نام اصلی این پاستا، توسکان است. این پاستای تخممرغی با ۳ سانتیمتر عرض و لبههایی صاف محبوبیت خاصی هم دارد.
۴. پاستا فوزیلی یا هورنلی
این پاستا تهیه شده از آرد گندم و به شکل مارپیچ و کوتاه است. این پاستا معمولا ۴ سانتیمتر طول دارد. ولی نوع دیگری از این پاستا وجود دارد که طول آن ۲۰ سانتیمتر و ضخامت آن ۳ میلیمتر است.
۵. پاستا تورتیگلیونی یا پایپ کوتاه
این پاستا از آرد گندم تهیه شده و به شکل منحنی و کوتاه است. روی سطح این پاستا خطوط مارپیچی نیز به چشم میخورد.
۶. پاستا سدانی یا پایپ بلند
این پاستا از آرد گندم تهیه شده و انحنای کمی دارد. کوتاه و صاف یا شیاردار است.
۷. پاستا پنه
این پاستا از آرد گندم تهیه شده و به شکل لولههای کوتاه است که لبهٔ آن به صورت اریب برش خورده است. طول آن حدودا ۶ سانتیمتر و قطر آن تقریبا ۱ سانتیمتر است. سطح آن نیز صاف یا شیاردار است. پاستای مِزِه نیز به همین شکل است اما ضخامت کمتری دارد.
در همین رابطه بخوانید: انواع پاستا - قسمت دو
- گالری
- پرسش متداول
- دانلود
موردی برای نمایش وجود ندارد.
-
چه کنیم که ماکارونی بعد از طبخ خرد نشود و نرم و لطیف و بدون چسبندگی تهیه شود؟
دقت کنید که پاستا را باید داخل آب در حال جوش بریزید.
به آب در حال جوش کمی نمک و یک قاشق روغن اضافه کنید.
پاستا باید به اندازه کافی در آب در حال جوش بپزد. این زمان معمولا 8 دقیقه است و روی بسته بندی پاستا درج شده است.
ماکارونی را بلافاصله پس از آنکه درون صافی ریختید با آب سرد آبکش کنید تا لیزی آن گرفته شده و کمی هم سفت شود. -
چرا بعد از پخت پاستا نباید روی آن آب سرد بریزیم؟
وقتی پاستا پخت، فقط آب موجود در قابلمه را خالی کنید و هرگز روی پاستا آب نریزید! آن لایه فوقالعاده نشاسته که روی پاستا تشکیل میشود، از چسبیدن سس خوشمزه شما به پاستاها جلوگیری میکند. فقط زمانی روی پاستای پخته آب بریزید که بخواهید از آن در یک غذای سرد استفاده کنید.
-
چه کار کنیم که پاستا حین پخت به قابلمه نچسبد؟
برای این که پاستا به قابلمه نچسبد، به محض اضافه کردن پاستا به آب داخل قابلمه، شروع کنید به هم زدن. این کار باعث میشود پاستاها به هم یا به دیواره و کف قابلمه نچسبند. در طول مدت پخت هم باز گاهی پاستاها را هم بزنید.
-
چگونه پاستای مخلوط شده با سس را دوباره گرم کنیم تا مزه آن تغییر نکند؟
یک روش جالب برای دوباره گرم کردن پاستایی که با سس مخلوط شده، استفاده از کیسه نایلونی و آب داغ است. پاستای آغشته به سس را داخل کیسه نایلونی مقاوم بریزید و مراقب باشید که در کیسه نایلونی کاملا بسته باشد. حالا مقداری آب را داخل قابلمه جوش بیاورید و کیسه نایلونی مقاوم را داخل قابلمه قرار دهید. منتظر بمانید تا پاستای شما به صورت غیرمستقیم با حرارت آب جوش گرم شود.
-
مواد معطر مانند فلفل و سیر را چگونه در پاستا بریزیم؟
اگر در تهیه سس پاستا از موادی مثل سیر یا انواع فلفل استفاده میکنید، آنها را مستقیم داخل قابلمه نریزید. بلکه اول آنها را در روغن زیتون تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. به این ترتیب طعم خوب این مواد در تمام غذا پخش میشود.
-
میزان آب مورد نیاز برای جوشاندن پاستا چقدر است؟
به اندازه کافی آب سرد و تازه در قابلمه بریزید که وقتی پاستا شروع به پختن کرد و حجمش بیشتر شد، هنوز هم جای کافی برای آزادانه حرکت کردن در ظرف داشته باشد و بتوان آن را به راحتی هم زد. قاعده کلی این است که به ازای هر 250 گرم پاستا، 3 لیتر آب در قابلمه بریزید.
- کاتالوگ مک پاستا (2,145KB)
بهار
۱۳۹۳/۰۴/۳۰سلام شما که گفتین دستور پخت میزارین پس کو؟؟!!!!!!
مدیر وب سایت
۱۳۹۳/۰۴/۳۱@بهار
طبق قولی که دادیم، هر هفته یک دستور پخت پاستا در بخش «آشپزی با مک» منتشر میشه. این هفته دستور پخت لازانیا با سس بشامل و گوشت رو منتشر کردیم.
arezu jafar nezhad
۱۳۹۳/۰۴/۲۹سلام.کاش میشد روش درست کردن خود رشته رو توی سایت قرار میدادین.میشه؟
مدیر وب سایت
۱۳۹۳/۰۴/۳۱@arezu jafar nezhad
به زودی در بخش آشپزی با مک دستور تهیه پاستاهای تازه رو منتشر خواهیم کرد.
فرزانه
۱۳۹۳/۰۴/۲۸با سلام و تشکر یه پیشنهادی داشتم من یکی از فامیلامون از ایتالیا یه محصول آورده بود نمی دونم چرا تو ایران تولید نمیکنن فقط خارجیش هست و خیلی گرونه مطمئنم اگه تولید کنین استقبال می شه مثل همین ماکارونی شل یا صدفی بود اما هرکدومشون اندازه یه مشت بود توش مواد مورد نظرتو پر می کنی روش پنیر میریزی می ذاری تو فر یه جورایی مثل لازانیای لقمه ای خیلی خوشمزست. ..
maryam roohizade
۱۳۹۳/۰۴/۲۴Tarze tahiye ro ke nadadin
مدیر وب سایت
۱۳۹۳/۰۴/۲۴@maryam roohizade
قول ما به طرفداران ماکارونی مک این هست که هر هفته یک دستور پخت پاستا رو در وبلاگ منتشر کنیم. حتما به مرور زمان برای هر کدوم دستور پخت خوشمزه ای رو منتشر خواهیم کرد ;)
طاهره ایزدپناه
۱۳۹۳/۰۴/۲۴خوبه ولی بعضیایشون مثل 1,5,6و7 خیلی شبیه ان چرا اسمای متفاوت دارن؟
مدیر وب سایت
۱۳۹۳/۰۴/۲۴@طاهره ایزدپناه
بیشتر به خاطر تفاوت در ظاهرشون. حتی اگه این تفاوت در جزییات باشه.
البته شماره یک طول بلندتری نسبت به 5 ، 6 و 7داره!
fatemeh rajabi
۱۳۹۳/۰۴/۲۴سلام من همیشه از پاستای مک استفاده میکنم من خودم به عنوان کارشناس موادغذایی ای محصول را تایید میکنم باتشکر
shervin alizadeh
۱۳۹۳/۰۴/۲۳خیلی عالی . ممنون