Like & share

افزایش 21 درصدی قیمت ماکارونی پس از 18 ماه!

   زمان مطالعه  5 دقیقه
Array
اصلاح قیمت ماکارونی پس از 18 ماه با 21 درصد افزایش

فهرست مطالب

محصول ماکارونی از مهرماه سال گذشته تا آبان ماه سال جاری، به نرخ سال گذشته در بازار عرضه می‌شد، درصورتی‌که به‌جز گندم که با نرخ 12 هزارتومان سال گذشته به صنعت ماکارونی ارائه می‌شد؛ سایر مؤلفه‌های تولید همچون دستمزد، بسته‌بندی، حمل‌ونقل و حامل‌های انرژی چندین برابر افزایش قیمت داشتند و این عوامل، هزینه‌های تولید ماکارونی را افزایش می‌داد.

اصلاح قیمت ماکارونی پس از 18 ماه با 21 درصد افزایش از زبان سخنگوی انجمن صنفی ماکارونی ایران

رسول مژده‌شفق، سخنگوی انجمن صنفی ماکارونی ایران با بیان مطلب بالا در گفت‌وگو با خبرنگار نگاشته اظهار کرد: انجمن ماکارونی در اردیبهشت‌ماه سال جاری، آنالیز قیمت ماکارونی را با پیشنهاد افزایش 30 درصدی به سازمان حمایت ارائه کرده، اما متأسفانه با گذشت بیش از 7 ماه سازمان حمایت هیچ‌ پاسخی به انجمن ماکارونی ارائه نکرد. در این شرایط، ادامه تولید با قیمت‌های سال گذشته برای واحدهای تولیدی امکان‌پذیر نبود. علاوه بر این، صنعت ماکارونی همچنان نسبت به این‌که ماکارونی مشمول قیمت‌گذاری دستوری است یا خیر، دچار تردید و بلاتکلیفی است؛ زیرا چنانچه قیمت‌گذاری ماکارونی دستوری است، بنابراین چرا با گذشت هفت ماه از ابتدای سال همچنان نرخ ماکارونی سال جدید مشخص نشده! در این خصوص انجمن ماکارونی در مهرماه یک نامه پیرو مکاتبات قبلی به سازمان حمایت ارسال نمود و خواستار تعیین تکلیف چگونگی نرخ جدید ماکارونی و هم خواستار شفاف‌سازی در خصوص شیوه قیمت‌گذاری ماکارونی شد.

وی اضافه کرد:

پس‌ازآن در یک نشست مشترک ازسوی انجمن ماکارونی و مدیریت سازمان حمایت، تفاهمی در خصوص نرخ جدید ماکارونی صورت گرفت. براین اساس از ابتدای آبان ماه سال جاری با افزایش 21 درصدی قیمت ماکارونی، نرخ اسپاگتی 700 گرمی از حدود 27250 تومان به 33 هزار تومان با احتساب 10 درصد ارزش‌افزوده افزایش یافت.

شفق عنوان کرد:

محصول ماکارونی در مقایسه با سایر کالاها همچون لبنیات که در طول سال چندین بار افزایش قیمت داشته است، جزء ارزان‌ترین محصولات مواد غذایی محسوب می‌شود که پس از حدود 18 ماه اصلاح قیمت در آن رخ داد و ازآنجایی‌که همیشه افزایش نرخ ماکارونی در مقایسه با افزایش هزینه‌های تولید ناچیز بوده است؛ این تغییر قیمت، مصرف‌کنندگان را دچار مشکل نمی‌کند، زیرا ماکارونی در بین سایر مواد غذایی جزو ارزان‌ترین ها محسوب می‌شود.

نرخ گندم از سال 1404

وی افزود : طبق پیشنهاد سازمان برنامه بودجه، در بودجه سال ۱۴۰۴ پیش بینی شده است که از سال آینده دولت مکلف است تنها گندم خبازی را به نرخ یارانه ای تأمین کند و گندم صنف و صنعت را با قیمت تمام‌شده با سود اندکی برای تأمین‌کنندگان توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران، در اختیار واحدهای تولیدی قرار بگیرد؛ اما مشخص نیست که آیا این پیشنهاد در مجلس تصویب می‌شود یا خیر. بنابراین منتظر هستیم ابتدا از تصمیم مجلس در خصوص این پیشنهاد برنامه بودجه مطلع شویم که چه تصمیمی در ارتباط با قیمت گندم صنف و صنعت گرفته خواهد شد. در سال آینده دولت گندم را با احتساب هزینه‌های تبعی حدود 21 هزار تومان خریداری می‌کند، لذا با در نظر گرفتن سود برای شرکت بازرگانی دولتی ایران، گندم در سال 1404 بیش از 23 هزار تومان خواهد بود.

چالش های موجود بر سر صادرات

شفق بیان کرد؛ یکی از چالش‌های موجود بر سر راه صادرات، پیمان‌سپاری ارزی است؛ به این معنا که بسیاری از واحدهای تولیدی بر اساس نرخ روز ارز آزاد به تولید می‌پردازند، اما بانک مرکزی تکلیف کرده است که ارز حاصل از صادرات آن را به نرخ ارز نیمایی که حدود 10-12 تومان ارزان‌تر است، در سامانه بازگردانند و این به معنای ضرر تولیدکنندگان و یا صادرکنندگان است.

رقابت بر سر صادرات

 شفق خاطرنشان کرد: به دلیل بالا بودن هزینه‌های تولید ماکارونی، نرخ‌های ما در بازار صادرات رقابتی نیست و نمی توانیم با تولیدکنندگان ترکیه، عربستان و مصر رقابت کنیم. علاوه بر این، مشکلات ناشی از تحریم ها همچون هزینه های حمل و نقل بین المللی منجر به افزایش هزینه های صادرات شده اند. همچنین عدم وجود السی و ضمانت برگشت پول نیز از دیگر چالش های صادرات است. مهمترین این چالش ها، پایین بودن پایه ارزش صادراتی است که تنی 530 دلار تعیین شده است و در این شرایط صادرات توجیه اقتصادی ندارد.

وی در پایان افزود : از سوی دیگر در کشورهای افغانستان و عراق که عمده بازارهای صادراتی ما هستند، به‌تازگی واحدهای تولیدی در حال راه‌اندازی است ‌که در صورت دسترسی به آرد و گندم ارزان‌تر می توانند به ماکارونی با قیمت‌های تمام‌شده کمتر تولید کنند و ما به‌طور کل این بازارها را از دست خواهیم داد. لذا امیدواریم دولت، سازمان وزارت صمت و بانک مرکزی هر چه زودتر نسبت به حل چالش‌های صادرات بپردازند تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند جایگاه اصلی خود را در بازار صادرات به دست آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *